Šiandienos pasaulyje sausi pusryčiai yra labai populiarus tiek tarp vaikų, tiek tarp suaugusių.
Saus pusryčių kokybė ir jų naudingos savybės tiesiogiai priklauso nuo gamybos metodo ir technologijos.
Iš pradžių pusryčiai buvo presuotos sėlenos be priedų. Gamybos technologijos intensyviai tobulėjo ir sausi pasryčiai pasiekė mums įprastą formą, kuriuos galima suskirstyti į 3 pagrindines grupes:
Dribsniai gaminami be jokių priedų iš įvairių rūšių grūdų pjaustant ir suplakant į plonąsias plokšteles. Dribsniai yra papildomai termiškai apdorojami. Už tai grūdai, virinami arba apdorojami infraraudonais spinduliais, suplakami ir džiovinami.
Musli gaminami dedant į įprastus dribsnius įvairius priedaus (džiovintų uogų ar vaisių, cukatų, šokolado ir riešutų skiltelės).
Užkandžiai (Snacks) yra skirtingos pagalvėlės, rutuliai ir kiti figūriniai grūdiniai produktai. Jie pagaminti iš ryžių, avižų, rugių ar kukurūzų, esant aukštam garų slėgiui išlaikant maksimalų vitaminų ir mineralų kiekį.
Pagrindinis gamintojo tikslas yra maksimaliai sušvelninti produkto ekstruzijos padarinius dėl jo kokybės, palyginant su pradinio produkto savybėmis.
Pastaruoju metu labai populiari mažoms įmonėms skirta įranga, kurios bando gaminti ir tiekti plataus asortimento produktus įvairiose rinkose.