Papildoma technologinė įranga, atskiri mazgai ir elementai

Papildoma technologinė įranga, mazgai ir elementai daugelyje maisto pramonės sričių yra neatskiriama technologinės gamybinės įrangos sudedamoji dalis.
Remiantis ilgamete gamybos patirtimi, gerai išmanydami gamybinius procesus maisto pramonėje siūlome mūsų klientams tik inovacines mašinas bei pažangią įrangą.
Plovimo įranga, UV – dezinfekcijos tuneliai, siūrbliai, šokolado lydymo stotys, linijos šokolado glaistymui, šaldymo įranga  ir tuneliniai šaldytuvai, atsistovėjimo spintos, tunelinės krosnys, saugojimo ir transportavimo žaliavų sistemos ir kiti įrenginiai , be kurių neįmanomas dabartinis gamybos procesas maisto industrijoje.
Mes siūlome atskirų pavienių mazgų ir elementų tiekimą, komplektuojame jais pilnas gamybines linijas, o taip pat atliekame užsakymus su visišku užbaigimu vadinamu “iki rakto”.
Mes konsultuojame įmones ir individualius asmenis dėl galimybių kuo efektyviau panauduoti tam tikros komplektacijos įrangą konkrečioje gamyboje.
Tikimes, kad mūsų pasiūlymai Jums bus naudingi ir tai taps vaisingo bendradarbiavimo pradžia.

Pramoniniai siurbliai
Sužinokite daugiau

Maisto pramonės siurbliai:

Maisto siurbliai suprojektuoti suteikiant galimybę naudoti juos maisto pramonėje.

Pramoninių siurblių  ypatumai:

  • Pagaminti iš rūgštims atsparaus plieno, šalto valcavimo lakšto 1.4404 klasės;
  • Vidinio paviršiaus grublėtumas <0,8 mkm, ypatingais atvejais 0,4 mkm;
  • Panaudoti  mechaniniai sandarikliai (vidiniai  ir išoriniai), kad atitiktų  higienos   reikalavimus, tiktų sistemų plovimo  CIP įrangai ;
  • Siurblių konstrukcijoje nėra galimybės aklavietėms atsirasti – nėra vietų kur nepatektų plovikliai;
  • Naujų siurblių korpusai yra pagaminti iš 6,0 mm storio  lakšto, naudojant šalto štampavimo technologiją. Tai užtikrina siurblio darbo  stabilumą kintamos apkrovos sąlygomis ir sustiprina  mechaninis sandariklius;
  • Tinkamas medžiagų pasirinkimas suvirinimo junginiams, atliktiems neutralių dujų terpėje, panaikina potencialų skirtumą medžiagų sujungimuose;
  • Siurblių rotoriai – daugumoje modelių (išskyrus siurblio GA) gaminami  atvira konstrukcija, yra išlieti   chromo-nikelio liejimo metodu, leidžiančiu  pasiekti nurodytą šiurkštumą atlikant korpuso apdailos apdorojimo procesus .
  • Visi siurblių rotoriai balansuojami statiškai, kas pratęsia siurblio naudojimo laiką;

Antvamzdžiai

Standartiškai turi būti higieniški antvamzdžiai, suteikiantys tuo pat metu paprastą siurblio montavimą sistemoje ir saugų pajungimą, atliktą pagal normą DIN 11851.

Pagal užsakovo pageidavimą  siurbliai gali būti įrengti su antvamzdžiais atitinkamai SMS, Tri-Clamp arba flanšiniais junginiais pagal DIN.

Varikliai

Kintamos srovės,  50 Hz dažnio dviejų polių elektros varikliai – tai standartas.

Varikliai turi guolius, išlyginantis veleno ašinį judėjimą ir specialų variklio veleno antgalį, pagamintą iš  rūgštims atsparaus plieno, kuris yra tuo pačiu metu ir siurblio velenu.

Visi siurbliai  atitinka didelio  drėgnumo  aplinkos eksploatacinius reikalavimus, atsparūs vandeniui, (kas svarbu plaunant įrangos išorę).

Papildomai kiekvienas siurblys turi  specialiai suprojektuotą  variklio gaubtą,  tarnaujantį  kaip  papildoma apsauga.

              Maisto siurblių nurodytos ypatingos savybės prisideda prie:

  • Perpompuojamos  medžiagos  nepraranda savo struktūros ir savybių.
  • CIP, SIP sistemose naudojami siurbliai  duoda  absoliučiai geriausius rezultatus.

 

Siurblių naudojimo sritys:

  • Duonos ir konditerijos pramonė
  • Pieno pramonė, ledų gamyba;
  • Mėsos pramonė (kraujo , skysčių  ir sūrymų  padavimas);
  • Alaus gamyboje
  • Gėrimų, sulčių, sirupų, koncentratų gamyba, cukraus ištirpimas;
  • Degtinės, vyno, spirito, alkoholinių gėrimų gamyba;
  • Mielių gamyba ;
  • Farmacijos pramonė;
  • Vanduo, karštas vanduo, atvėsintas vanduo;
  • Naudojimas CIP plovimo sistemose;
  • Mažo klampumo kitų medžiagų pompavimas.

Sparnuotės siurbliai

Sparnuotės roto dinamiškas siurblys – įrenginys, kuriame besisukantis rotorius perkelia į skystį gaunamą energiją, sukeliant skysčio impulso didinimą ir pakilimą (slėgio pakilimas, sukeliantis  šiuo reiškiniu siurblio  įėjimo angoje medžiagų įsiurbimą).

Sparnuotės siurbliai  skiriasi nuo tūrinių siurblių tuo , kad tūrinis siurblys pompuoja su  slėgiu,  kurį leidžia   pavaros dydis – su beveik nepakitusiu našumu; sparnuotės siurblys pompuoja  našumu, kuriuo leidžia  pavaros dydis – su mažėjančiu aukščio  pakilimu.

Siurblio našumas  [Q]

Tai  siurbiamo skysčio  tūris per laiko vienetą. Kaip taisyklė siurblio našumas  išreikštas m³ / val arba                l / min

Pakilimo aukštis  [H]

Tai charakterizuojantis sparnuotės siurblius parametras –pakeičiantis skysčio greičio  energiją į padėties energiją , t.y. aukštį ir išreikštą vandens stulpo [mH2O] metrais.

Galios poreikis  [P]

Tai siurbliu darbo metu sunaudojama galia.

Sukimosi greitis [N]

Siurblio veleno  apsisukimų skaičius per  vieną  minutę  [aps./min.]

Siurblio patikimumas [η]

Santykis  tarp naudingos siurblio galios ir suvartojamos siurblio  veleno  galios  išreiškiamas procentais [%]. Kai siurblys turi didelį  našumą, tai jo naudingumo koeficientas  yra didesnės vertės negu  mažo našumo  siurblys.

Siurbimo pajegumai

Sparnuotės siurbliai turi atvirą konstrukciją – sukantys  siurblių dalys  nesiliečia vienas su kitu – tai palengvina  siurblio  priežiūrą,  bet neleidžia siurbliui  įsisiurbti skystį .

Sparnuotės  siurbliai turi būti sumontuoti  taip, kad dirbtų su įplaukiančia medžiaga (siurblio antvamzdis turi būti žemiau įsiurbiamo skysčio veidrodėlio).

Pasirenkant siurblį reikia atkreipti dėmesį į tai, kad jis dirbs su tokiu našumu,  su kuriuo  leis jo spaudimas slėgio vamzdyne. Labai gerai, kai siurblio darbo taškas (Q,H) atitinka maksimaliam naudingumo siurblio koeficientui. Viršijus darbo našumo reikšmei, padidėja siurblio galios poreikis ir gali pasireikšti kavitacijos reiškinys siurblio įsiurbimo zonoje ir siurblio viduje.

Sumažinus našumą iki nulio, pvz.,  didėjantis  pasipriešinimas iš įsiurbimo pusės gali iššaukti  skysčio  kaitinimo reiškinį  siurblio viduje.

Sunkiųjų skysčių pompavimas

Pompuojant  didesnio  lyginamojo svorio skysčius,  siurblio pakėlimo aukštis nemažėja,   padidėja tik siurblio elektros energijos sunaudojimas dėl padidėjusio  slėgio , veikiančio siurblio  sparnuotę.

Tačiau labai dažnai nutinka,  kad didelio  lyginamojo svorio skysčiai tuo pat metu pasižymi  klampumo padidėjimu.

Klampiųjų skysčių pompavimas

Didesnio klampumo skysčių pompavimas turi įtakos siurblio darbui. Mažėja jo našumas (Q) ir pakilimo aukštis (H); žymiai didėja siurblio sunaudojamos  el. galios (P) poreikis dėl padidėjusio vidinės skysčio trinties, sparnuotės darbaračio ir vidinių siurblio elementų pasipriešinimo.

Didesnio klampumo skysčių pompavimas   su pilnu siurblio uždroselinimu  skysčio  pakilimo aukštį  priartina prie   vandens  pakilimo aukščio.  Pompuojamo skysčio našumo didinimas sumažina medžiagų pakilimo aukštį.

Maisto pramonės siurbliai:

 

Sparnuotės siurblys  WPs  tipo

WPs siurblys naudojamas maisto pramonėje visiems skysčiams  nedidelio slėgio sistemose kai taikomas nedidelis našumas ir pakilimo aukštis.

 

 

Siurblys GH tipo

Siurblys skirtas sistemoms, kuriose pagrindinė užduotis yra maisto produktų apsaugos užtikrinimas.

Skystųjų maisto produktų, kurių  klampumas iki 1000 cP  siurblys yra naudojamas transportavimui:

  1. pieno pramonėje  (žalias  arba pasterizuotas  pienas, išrūgos , grietinėlės ledams);
  2. vaisių ir daržovių perdirbime;
  3. farmacijoje.

 

Siurblys GA tipo

Klasikinis siurblys naudojamas pieno sistemose jau dešimtmečius.

Speciali konstrukcija ir vidinio korpuso forma pratęsia jo mechaninio sandariklio naudojimo laiką.

GA tipo siurblys yra vienintelis sparnuotės siurblys  pagamintas iš plieno AISI 304. Visi kiti siurbliai gaminami iš rūgščiai atsparaus plieno AISI 216L (1.4404).  Siurblys yra įrengtas su uždaru sparnuotės darbaračiu.

Siurblys GU13 ir GU14 tipo

Siurblys naudojamas kondensuotų maisto skysčių (iki 50% sausos masės) arba kitų maisto skysčių su panašiomis savybėmis ( iki 95°C temperatūros) transportavimui.

Siurblys yra įrengtas  atviru darbaračiu, minkštu klasikiniu grafitiniu tarpikliu.

Siurbliai  GU13 ir GU14 tipo gali dirbti nedideliose vakuuminėse  slėgio sistemose.

 

Siurblys  GU15 ir GU15/4 tipo

Siurblys naudojamas kondensuotų arba ne kondensuotų maisto skysčių (sausos iki 50% masės) arba kitų maisto skysčių su panašiomis savybėmis ( iki 95°C) transportavimui.

Padidintas siurblio skysčių pakilimo aukštis užtikrina jo panaudojimą skysčių pompavimui per plokštinius, vamzdinius šilumokaičius arba kitus įrenginius su dideliu pasipriešinimu.

Siurblys GU-30/30, GU-30, GU-50/15 GU-46, GU-42, GU-50, GU-70 tipo

 Plati sparnuotės siurblių serija skirta skystųjų iki 1000 cP  klampumo maisto produktų padavimui.

  • pieno pramonė (žalias arba pasterizuotoas  pienas, išrūgos , grietinėlės mišiniai ledams);
  • vaisių ir daržovių perdirbimas, sultys su minkštimu, vaisių gėrimai, daržovių gėrimai, vynas,trauktinės;
  • degtinės spiritiniai produktai;
  • farmacija;
  • maisto pramonės pagrindinių medžiagų  (technologinis vanduo,  gelas  šaltas arba karštas vanduo) pompavimas ;
  • valymo skystis CIP sistemai ir kiti skysčiai.

Siurblys PWk tipo

Kumštelinis siurblys  su reguliuojamu greičiu. Tai tūrinio tipo siurblys, jis  naudojamas  skystų maisto  (klampumas iki 10 000 cP) produktų (majonezai, kečupai, koncentratai, aliejai, lydytieji sūriai, jogurtai) pompavimui. Siurblys gali perpompuoti skysčius su minkštomis dalelėmis nepažeidžaint jų.

Cirkuliacinis siurblys CIP sistemoms LR tipo

Tai ne maistinis sparnuotės cirkuliacinis  siurblys. Jis naudojamas cirkuliaciniose CIP plovimo  sistemose. Siurblys turi  didelę  įsiurbimo  apie 7mH2O galimybę.

 

Dinaminė maišyklė MD tipo

Mechaninė maišyklė skirta  keleto srautų skysčių maišymui eigoje. Įrenginys pajėgus efektyviai maišyti skysčius, agresyviai reaguojančius vienas su kitą  aplinkos sąlygomis – formuojantis  gelius arba skleidžiančius didelį šilumos kiekį maišymo metu. Dinaminiai maišyklių tipai skirti dviem arba trims skystiems komponentams.

Keturių sparnų siurblys-maišyklė  (Homogenizatorius H4)    skirta suplakti  skysčius,  linkusius   sedimentacijai  iki vienolytės masės  būsenos.

Impilerinis rotorinis siurblys.
Skysčiui su padidinta klampa yra naudojamas sparnuotės siurblys su guminiu  lanksčiu darbo rotoriumi. Siurblys gali būti naudojamas daugybei skysčių  chemijos, kosmetikos, farmacijos, pieno, konservų, konditerijos, riebalų ir aliejaus pramonėje ir tt.
Impilerinis rotorinis siurblys yra skirtas pompuoti tankias skysčio mases, kurių klampa iki 20 Pas. Masėse leistina oro ir kietųjų dalelių priemaišos.  Siurblys pagal  veikimo principą gali būti naudojamas kaip dozatorius.

Impilerinio rotorinio siurblio privalumai:
• Įvairių sričių taikomosios programos
• Galima naudoti kaip dozatorių
• Siurbimo skysčiai, emulsijos, suspensijos
kurių sudėtyje yra mažų dalelių (pavyzdžiui, uogų gabalėlių) su
jų struktūros išsaugojimu
• Skysčio srauto dalis pagaminta iš aukštos kokybės
nerūdijančio plieno, o darbo rotorius gali būti pagamintas
tiek iš tradicinių, tiek naftai ir benzinui atsparių medžiagų
• Galimybė gaminti su šildymo marškiniais
• Greita, paprasta ir nebrangi priežiūra

Impilerinio rotorinio siurblio  veikimo principas: siurbimas vykstal lanksčiam guminiam rotoriui besisukant  ovalo formos siurblio korpuse.
Impileriniai rotoriniai siurbliai gali būti montuojami stacionariose arba mobiliose konstrukcijose. Impilerinis rotorinis siurblys turi aukštą našumą, patikimumą ir ilgą tarnavimo laiką.

Sraigtinis siurblys


Sraigtinio siurblio pranašumas yra tas, kad pumpuojant produktus su įvairiomis dalelėmis, gniuždant ir smulkinant  įtrūkimų neatsiranda (pvz.,  uogienes su vaisių gabalais).
Išpildymas. Siurblyje yra veidrodinė tarpinė, pagaminta iš silikoninto grafito.

Darbo resursas iki remonto 5000 valandų, temperatūra iki 120 laipsnių C.
Antvamzdžių dydis DN 50. Siurbiamo produkto darbo temperatūra yra nuo -15 ° C iki +110 ° C, siurblių su riebokšliais, siurbiamo produkto temperatūra yra nuo -5 iki + 300 ° C.
Visos siurblio dalys, kurios liečiasi su gaminiu, pagaminti iš aukščiausės  kokybės nerūdijančio plieno. Siurbiant, palaikyti temperatūrą siurblyje įrengti šildymo marškiniai.


Aušinimo šaldymo įranga
Sužinokite daugiau

Vandens aušinimo mašina (Chiller) yra skysčio aušinimo įrenginys, kuris naudoja garų kompresavimo arba absorbcijos šaldymo ciklą.


Mašinoje  ataušintą aušinimo skystį galima būtų tiekti į šilumokaičius, kad atvėsintų orą ar įvairius technologinio proceso skysčius maisto gamyboje, arba pašalintų šilumą iš  įrangos.

Vandens aušinimo mašinos  schema visada susideda iš tokių pagrindinių elementų kaip kompresorius, garintuvas, kondensatorius ir išplėtimo įtaisas.

Sistemos veikimo principas grindžiamas šiluminės energijos absorbcija ir skleidimu dėl aušinamojo skysčio būsenos agregate pokyčio priklausomai nuo jame esančio slėgio.
Norint pasirinkti tinkamą šaldytuvą, visada turėtumėte susisiekti su specialistais, kurie gerai žino, kokią konkrečią konstrukciją pasiūlyti kiekvienu konkrečiu atveju, nes, nepaisant bendro naudojimo principo, kiekvienas įrenginio elementas atlieka labai svarbų vaidmenį visos sistemos veikimo atžvilgiu.

Aušinimo (šaldymo) tuneliai

Aušinimo (šaldymo) tunelis yra populiarus maisto pramonės įmonėse ir teikia geriausios kokybės produktus. Jo užduotis atvėsinti produktą, o taip pat konvejerio pagalba produktą transportuoti sutinkamai su technologinės grandinės schemą pagal nustatytą gamybos procesą, išlaikant gaminių nustatytą temperatūrą.
Paskirtis:

Konditerijos gaminių šokolado arba glazūros padengimo, saldainių, zefyrų, marmelado, sausainių, vaflių aušinimas ir atšaldymas, ir vaisių, daržovių, uogų, mėsos, koldūnų ir kitų maisto pusgaminių šoko užaldymas.

Veikimo principas: produktai paduodami ant konvejerio juostos, po to perkeliami į aušinimo tunelį, kur jie atšaldomi uždaroje erdvėje, cirkuliuojant šaltam orui. Transportuojant gaminius per tunelį, gaminiai atšaldomi iki nurodytos temperatūros.  Po to gatavi gaminiai išeina iš tunelio ir nuimami nuo darbinės konvejerio juostos.

Aušinimo tunelis susideda iš tunelio tipo aušinimo sekcijų, įskaitant suvirintą  nerūdijančio plieno rėmą, kuriame sumontuoti oro aušintuvai. Sekcijų skaičius priklauso nuo reikalaujamo aušinimo pajėgumo bei gamibinio našumo, o taip pat nuo reikiamo tunelio ilgio.
Konvejerio juostos plotis yra 400, 600, 800, 1000 ir 1200 mm.
Konvejeryje įrengta pavaros ir įtempimo stotis, motoreduktorius.

Konvejerio juostos mėlynos arba baltos spalvos.

Valdymo skydelyje yra dažnio keitiklis. START, STOP ir mygtukas, skirtas reguliuoti konvejerio greitį, leidžia operatoriui lengvai valdyti procesą.
Aušinimo konvejerio temperatūra reguliuojama, temperatūrą ir veikimo parametrus galima reguliuoti kiekvienoje sekcijoje atskirai.
Naudojama izoliacinė medžiaga sandwich skydų tipo, užtikrina  patikimą šilumos izoliaciją ir yra patvari.

Šaldymo agregatas gali būti komplektuojamas visame pasaulyje žinomų gamintojų kompresorių, tokių kaip FRASCOLD, BIZER, DORIN, BOCK, COPELAND. Įrenginį galima montuoti tiek gamybos patalpuose, tiek lauke. Oro kondensatorius yra už gamybinių patalpų ribų, todėl iš gamybos patalpos galima šalinti perteklinę šilumą.

Spiralinės konvejerio aušinimo ir užšaldymo kameros.
Tai yra tam tikra konvejerinė aušinimo ir šaldymo įranga, kurioje ilga ištisinė konvejerio juosta yra išdėstyta pagal spiralę (iki 50 pakopų aukščio). Tinklinė juosta su gaminiais, stumdoma kartu su kreipikliais, juda išilgai besisukančio būgno, kuris ją varo dėl esamos trinties. Spiraliniai šaldikliai yra kompaktiški, užimamas plotas yra mažesnis nei 60% to pačio našumo aušinimo tunelių ploto.

Paskirtis:
Spiralinės konvejerinės šaldymo ir užšaldymo kameros naudojamos supakuotų ir nefasuotų produktų aušinimui ir šokui (iki -42 ° C temperatūrai), ypač kulinarijos pusgaminiams, glazūruotiems sūreliams ir kt. Produkcijai, naudojamos kaip didelių gamybos ir technologinių linijų dalis.

Šis užšalimo būdas gerokai pratęsia produkto galiojimo laiką.
Šio tipo šaldymo įrenginiuose oras gali cirkuliuoti kaip horizontaliai taip ir vertikaliai.
Konvejerio greičio ir oro srauto reguliavimas leidžia nustatyti optimalų aušinimo-užšaldymo būdą kiekvienam gaminio tipui.

Specialus juostos plovimo mazgas, sumontuotas kameros išorėje, skirtas išlaikyti tinkamą sanitarinį lygį.
Pagrindiniai trūkumai yra tokios šaldymo įrangos projektavimo ir priežiūros sudėtingumas, taip pat galimi apribojimai produkto tipui ir formai.


Virimo katilai
Sužinokite daugiau

Virimo katilai.

Mes siūlome platų apvalių ir stačiakampių įvairaus  dydžio ir konfigūracijos virimo katilų modelių.
Virimo katilai gali būti naudojami cukraus sirupui paruošti, šokolado glaisto, atliekų ir kitų produktų tirpinimui. Jie naudojami konditerijos, pieno, vaisių, daržovių ir kitose pramonės šakose.

Virimo katilai yra tinkami virti beveik bet kokį produktą, pavyzdžiui: bulvių košę, sriubas, garnirus, mėsos patiekalus, paštetus, padažus ir tt. viešojo maitinimo, mėsos, konservų, konditerijos gaminių, maisto koncentratų pramonės įmonėse.

Virimo katilai yra termiškai izoliuotos trisluoksnės aukštos kokybės nerūdijančio plieno talpyklos su garo (vandens, aliejaus, glicerino) marškiniais.

Virimo katilai komplektuojami modernia valdymo sistema, kuri leidžia automatizuoti produkto gaminimo procesą. Paprastai valdymas atliekamas su vienu (pora) arba dviejų (elektroniniu) kanalų matavimo reguliatoriumi, tačiau pagal kliento pageidavimą katile  gali būti įrengta TOUCH panelė su daugiakanaliu programuojamu valdikliu OMRON.

Katilų  valdymo pultelis suteikia galimybė automatiškai išlaikyti produkto temperatūrą,  virimo laiką, automatiškai stabdyti virimo procesą, pasiunčiant  operatoriui garso signalą. Virimo katiluose gali būti sumontuoti rėmo tipo maišytuvai su fluoroplasto (grandiklio, mentės, inkaro – tipų) grandikliais.

Plačiai paplitę  yra vakuuminiai virimo katilai ir vakuuminiai garinimo sąstatai, kurie gali būti įvairių linijų, skirtų gaminti džemus, konfitiūrus, uogenes, kūdikių maistą, vaisių ir daržovių tyres, taip pat garinti įvairių pramonės šakų mases.

Vakuuminis garintuvas skirtas  gaminti ar išgarinti maisto mases esant spaudimui žemiau atmosferos slėgio.


Įvairių komponentų maišymo įranga
Sužinokite daugiau

Maišymo įranga (maisto maišytuvai)

Paskirtis:

Įranga birių, skystų ir klampių komponentų sumaišymui (t. t. vakuuminiai maišytuvai, maišytuvai sausiems biriems maisto produktams) ir  transportavimui yra padalinti į rotacinius ir transportuojančius.
Rotaciniai maišytuvai yra skirtingų tipų būgniniai, maišytuvai su besisukančiais kūgiais ir tt.
Biriuosius produktus transportuojantys maišytuvai yra juostiniai, menteliniai ir sraigtiniai maišytuvai, „girtos statinės“, V – tipo. Darbo organai transportuojančių maišytuvų gali būti juostos arba mentės, pritvirtintos ant veleno ašies.

Būgniniai maišytuvai. Biri medžiaga juda išilgai būgno vidiniu paviršiumi. Judant būgno viduje produktas patenka į  menčių keliamą sukurį, pakyla iki tam tikro aukščio, produktas išpilamas iš viršaus į apačią. Taigi, būgno viduje yra intensyvi birių medžiagų cirkuliacija, kuri palengvina greitą ir kruopštų maišymą. Mišinys išsikrauna per būgno krovimo liuką.

„Dviejų kūgių“ maišyklės yra naudojamos maišyti birias, smulkiai išsklaidytas miltelių frakcijas, kurių lyginamasis svoris yra skirtingas, ir skirtingi maišomų ingridientų  koeficientai. Šiuo atveju komponentų maišymas vyksta švelniai, be sutrikimų. Dviejų kūgių maišyklė susideda iš dviejų sutrumpintų kūgių, sujungtų cilindriniu korpusu. Kūginiuose maišytuvuose maišymo efektyvumas pasiekiamas, judinant produktą išilgai vertikalios ašies, esant maišymo zonos kitimui (išplėtimas, susiaurėjimas).

Homogenizatoriai yra skirti homogenizacijai (komponentų smulkinimui, maišymui, emulgavimui, vienodam komponentų pasiskirstymui visame tūryje),  klampoms ir tirštoms emulsijoms, siekiant gauti labai dispersinius ir tolygiusaugiaskomponentinius junginius iš sudėtingų mišinių skysčių. Homogenizatoriai gali būti daugiapokopiniais, horizontalaus ar vertikalaus veikimo, atskirai stovinčiais, įmontuoti ir panardinami.

Panardinami maišytuvai-homogenizatoriai. Panardininių homogenizatorių privalumas yra tai, kad nėra galinio sandariklio, jungiamųjų vamzdynų, dėl to šie homogenizatoriai gali būti naudojami esant aukštesnei temperatūrai, agresivioje terpėje, homogenizatoriai gali būti įdėti į skirtingo tūrio talpyklas, pakaitomis naudodami vieną homogenizatorių kelioms talpykloms.

 Vakuuminių maišytuvų homogenizatoriai – vakuuminis reaktorius su maišymo įtaisu, prie kurio prijungtas homogenizatorius, skirtas recirkuliacijai. Po pagrindinių komponentų įkrovimo į reaktoriaus indą oras iš sistemos išsiūrbiamas, o įrenginio darbas vyksta recirkuliacijos režimu, kurio metu komponentai smulkinami ir sumaišomi. Integruotas sistemoje piltuvas leidžia  įkelti reikalingus komponentus homogenizacijos proceso (vakuume) metu.

Juostiniai maišytuvai. Maišymas atliekamas juostelėmis, kurios ne tik sumaišomos, bet ir maišomas medžiagas transportuoja. Nepertraukiamuose maišytuvuose mentės tvirtinami prie veleno išilgai varžtinės linijos, kuri leidžia vienu metu maišyti ir perkelti  ingredinientus, sukant veleną. Maišytuvai gali būti viengubi, dvigubi ar daugiau, ir vienodos krypties menčių išdėstymo.

Menčių maišytuvai. Tai maišytuvai su aukščiausiu vienodumo maišymo lygiu. Maišymo organo vienodo greičio judesiai taikomi glaudžiai sujungiant peilių kraštus su maišytuvo sienomis, skirtingai nuo horizontalių ir vertikalių sraigtinių maišytuvų. Menčių formą galima pasirinkti pagal užsakovo pageidavimą.

Plūgo formos maišytuvai. Efektyviausio tipo maišyklės, kuriame darbo organas – plūgai  uždėti ant veleno. Naudojama technologijose, kurioms reikia papildomo komponentų išmaišymo. Šie maišytuvai suvartoja daugiau energijos ir sukuria didelės jėgos oro srautus. Tai reikalauja papildomų išorinių įrenginių naudojimą, kas užkerta kelią produkto nuostoliams  per plyšius. Tačiau tokie maišytuvai gali būti naudojami maišant įvarius ingridientų kiekius (nuo mažiausių), procesas trunka labai trumpą laiką.

Sraigtiniai maišytuvai gali būti  nuolatinio arba pertraikiamo veikimo. Darbinis organas yra sraigtas. Pagrindinis privalumas yra intensyvus produkto judėjimas, nekenkdamas vienetų struktūros vientisumui. Šios konstrukcijos transporteriai išsiskiria pakankamai aukštu našumu. Produktas paduodamas per tiekimo angą, sraigto pagalba sumaišomas ir paduodamas į išleidimo angą. Ingridientų judėjimas (padavimas)  gali būti atliekamas tiek horizontaliai, tiek kampu į paviršių.

Kūgio formos vertikalusis sraigtinis maišytuvas yra  hermetinis rezervuaras su dviguba sraigtiniu maišytuvu. Sraigtinį maišytuvą sudaro nedidelis vidinis sraigtas ir didelis išorinis sraigtas, kuris atrodo kaip kūgio spiralė. Iškrovimas vyksta per sklendę su rankine pavara arba motoreduktoriumi.

Išcentrinio veikimo maišytuvai. Birios medžiagos judėjimas išilgai vidinio maišytuvo kūgio paviršiumi iš apačios veikiamas išcentrinėmis inercijos jėgomis. Judant kūgio viduje, medžiaga patenka į  mentes, pritvirtintus maišytuvo bunkerio viduje. Taigi, maišytuve yra sukurta intensyvi birių medžiagų cirkuliacija, kuri palengvina greitą ir kruopštų maišymą.

V-tipo maišytuvas miltelių produktams. Skirtas  miltelių pavidalo gaminamo produkto sumaišomui , turi aukšto veikimo charakteristiką, Įranga gaminama iš nerūdijančio plieno. Produktas gali būti pakrautas rankiniu būdu arba vakuuminiu siurbimu.

 


UV dezinfekcijos tuneliai
Sužinokite daugiau

UV šviesos  tuneliai, skirti dezinfekuoti  produktų ir įrangos paviršius, perkeltų iš kitų patalpų, pavyzdžiui, detales arba produktus  pakartotiniams darbams.

 

 

 

 

 

 

Šis paprastas, patikimas ir ekonomiškas procesas sumažins užteršimo pavojų, per kelias sekundes be cheminių medžiagų sunaikins mikroorganizmus (bakterijas, pelėsius, virusus, mieles ir grybelius).

Pritaikymo, naudojimo sritys:
* maisto pramonė
* formacijos pramonė
* medicinos pramonė

UV tuneliai gali būti naudojami kaip atskirai stovintys įrenginiai arba kaip technologinės grandinės dalis, pavyzdžiui, pakavimo linijoje prieš patenkant produktui į pakuotę.

UV tunelio privalumai: - UV spinduliai apšviečia produktą 360 laipsniu kampu
 - žema eksploatacinė temperatūra, todėl tinka  ir gaminiams su mažu šilumos toleravimu,
 - greitas apdorojimo laikas su mažu energijos suvartojimu,
 - mažas jautrumas
 - stiklas saugus, tinkamas naudoti maisto pramonėje
 - atsparus vandeniui (pagal IP 65)
- nuolatinis arba kintamasis juostos greitis
- įvairūs juostų tipai, įskaitant nerūdijančio plieno tinklines juostas arba ritinius
- galimas  jutiklinis ekranas
- skirtingos programos
- nerūdijančio plieno konstrukcija
- lengvas  montavimas, tvarkymas, valymas, priežiūra ir UV vamzdelių keitimas

UV tuneliai parenkami individualiai kiekvienam užsakovui kad atitiktų jūsų specifinius UV spindulių ir proceso greičio reikalavimus.
Pagal užsakovo pageidavimą parenkamas įrenginio plotis ir ilgis, kiti parametrai pagal specifikaciją.


Plastikinių dėžių plovimo įranga
Sužinokite daugiau

Mes siūlome plovimo įrangą (naują ir po remonto) , skirta duonos, konditerijos gaminių, pieno, mėsos, vištienos, žuvies ir kt. plastikinių dėžių ir konteinerių plovimui.
Pagrindinis skalbimo įrangos uždavinys yra visiškai pašalinti visus užteršimus ir maisto likučius iš konteinerio paviršiaus.
Maisto pramonės įmonėse populiariausi skalbimo mašinų tipai yra:
•  plastikinių dėžių ir  konteinerius plovimui
• euro padėklų plovimui
• 200 ir 400 litrų vežimėlių plovimui
• įrankių  ir mažai įrangai plauti

Šiolaikinės plovimo  mašinos yra dviejų tipų:
• Kanteinerinio tipo
• tunelinio  tipo
Konteinerio tipo plovykloje konteineris  ar vežimėlis įstatomas ant  sukimosi platformos. Purkštukai išdėstyti  kameros sienelių taip, kad vandens srautas padengtų visą vežimėlio paviršių.

Šiuolaikinės tunelio tipo plastikinių konteinerių plovyklos yra sudėtingos universalios sistemos, kurios apima įvairius įrenginius: cirkuliacinį siurblį arba keletą siurblių, valdymo ir apskaitos prietaisus, automatinį skalbimo priemonių padavimą, stebėjimo, apskaitos ir matavimo,  visų šių parametrų išlaikymo plovimo metu prietaisų.  

Šiuolaikinės tunelio tipo plovyklos yra skirtos pasiekti geriausius rezultatus, plaunant ir džiovinant plastikinius, medinius arba metalinius, vežimėlius, konteinerius  ir dėžes, naudojant vandenį ir ploviklius.

 

Tunelio tipo plovyklose konteineris juda ant grandinės konvejerio, per darbo ciklą praleidžia keletą funkcinių zonų. Konvejerio greitis yra valdomas iš  bendro valdymo pulto.

Funkcinės zonos:
        1. Pagrindinėje plovimo vietoje konteineriai plaunami šiltu vandeniu (iki 60 ° C) arbavandeniu,                   naudojant ploviklio tirpalą.
         Daugybė purkštukų, esančių plovyklos viduje apiplauna konteinerį dideliu slėgiu vandeniu arba                 plovimo tirpalu. Vandens slėgį palaiko vandens siurblys. Vanduo, patenkantis į plovyklos vidų,                   tiekiamas iš pagrindinės vandens talpos. Įrenginyje įrengta uždara vandens cirkuliacija, kuri                        padeda taupyti nuolat brangstantį vandenį.

  1. Skalavimo zonoje nuplaunama skalavimo priemonę nuo taros paviršiaus. Vanduo nuolat atnaujinamas dėl jo pakartotinio patekimo iš pagrindinės talpos.
  2. Džiovinimo zona nėra įrengta visuose plovimo tuneliuose. Kai kurie technologiniai procesai maisto gamyboje reikalauja, kad pakuotė, esanti išėjime, praeinant visą plovimo ciklą, būtų visiškai sausa. Džiovinimo zonoje yra įrengti oro peiliai, į kuriuos oras patenka iš orapūtės. Oro srautas pašalina drėgmės lašelius ir visiškai nusausina konteinerių paviršių.