Majonezo, kečupo ir kitų padažų gamyba

Majonezas – šaltas padažas pagamintas iš augalinių aliejų, kiaušinio trynių, acto ir/ arba citrinos sulčių, cukraus, druskos, garstyčių, o kartais ir kitų prieskonių.
Gerai žinomas produktas buvo pirmą kartą pagamintas Menorka saloje Mahon mieste ir vadinamas salsa mahonesa (maono padažu).
Majonezo pramoninė produkcija turi įprasta receptą, bet naudoja rafinuotą aliejų, taip pat pieną ir kiaušinius, kiaušinių ir pieno miltelius.
Šiandien majonezo pagrindu gaminama daugybę padažų su skirtingais ingredientais.

Kečupas – taip pat padažas, kurio pagrindinės sudedamosios dalys yra pomidorai, actas, cukrus ir pagardai (druska, raudoni ir juodi pipirai ir tt). Modifikuotas kečupo receptas, kuris dabar yra plačiai paplitęs, pasirodė XX a. pradžioje Jungtinėse Amerikos Valstijose po ilgų diskusijų apie būtinybę naudoti natrio benzoatą kaip konservantą. Gamintojai gamino kečupą iš tirštos pomidorų pastos, gautos išgarinant ją vakuume be kaitinimo.
Pastą ilgą laiką galima laikyti kambario temperatūroje.
Paprastai kečupas gali būti padalytas į vakaretišką, anglišką ir kinietišką . Vakarų Europoje kečupas gaminamas be cukraus. Anglų kečupe yra daug cukraus, taip pat svogūnai ir salierai. Kinai į kečupo sudėtį deda cinamono ir daug acto.

Pradinės investicijos, reikalingos verslui pradėti gaminant kečupą ir majonezą bus gerokai mažesnės nei reikia kitose maisto pramonės srityse. Per mėnesį pagaminus ir pardavus daugiau kaip 30 tonų produkcijos, verslas atsipirks mažiau nei po kelerių metų.
Mes labai džiaugiamės galėdami suteikti visą įmanomą pagalbą jūsų naujam verslui, nes siūlome nebrangią ir kokybišką įrangą.
Laukiame Jūsų užklausimų.